The Thames and the Library - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Sander en Laura - WaarBenJij.nu The Thames and the Library - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Sander en Laura - WaarBenJij.nu

The Thames and the Library

Door: Sander en Laura

Blijf op de hoogte en volg Sander en Laura

17 Augustus 2010 | Verenigd Koninkrijk, Oxford

Hi there,

Niet volgens schema, duiken we nu al op in Oxford. Liepen we zo snel? Nah, dat niet...

Afgelopen zaterdag zijn we veel te vroeg vertrokken om in Duinkerke de boot naar Dover te nemen. Vanuit daar zijn we (in de regen en de file) naar Didcot (onder Oxford) gereden. Het links scheuren ging prima :)
In Didcot hebben we de trein naar Kemble genomen, waar we met een taxi naar de pubcamping gingen. Gelukkig wisten wij waar de pub was, want de taxi chauffeuse wist het niet...
In tien minuten tussen de buien in hebben we onze tent opgezet en zijn we de pub ingedoken. Daar vonden ze het vooral leuk om tot 3 uur door te gaan en wij hadden de wekker al weer om 6 uur staan. Bovendien werd Laura geterroriseerd door een woeste mol onder haar matje :s Na een lekkere nachtrust en zonder ontbijt zijn we dus maar aan de wandeling begonnen. Die overigens met een prachtig heuvelachtig landschap begon.

We hebben die dag verder geen regen gehad gelukkig :) Juist lekker zonnig. Wandelen met een toch weer iets te zware rugzak was wel afzien en na 22km hielden we het dus voor gezien en namen de taxi naar de camping bij Castle Eaton die op ongeveer 30km lag en dat werd te veel.

De pub in het dorp had wel diner, maar helaas ook weer geen ontbijt dus we waren blij dat we de landlady van de pub over konden halen ons wat broodjes, croisants en jam mee te geven voor de volgende dag. Die dag vonden wij het sowieso een veel beter idee om zonder rugzak verder te gaan. De tent bleef dus op de camping en wij hadden weer als doel om 28km te lopen.

Waar Sander de eerste dag te veel last van zijn rug en longen had om door te lopen, hield nu Laura het na 22km voor gezien met pijn in haar heup. Wel sleepte ze weer met regenpak, die we gelukkig weer niet nodig hadden, omdat het met 26 graden eigenlijk te warm was om in de volle zon door de graanvelden te lopen. Aan het eind van de tocht in Radcot hebben we een taxi naar Didcot gepakt, zijn naar de camping gereden met onze eigen auto. Daar hebben we in 10 minuten onze tent in de auto gemikt en zijn een uurtje verder naar Standlake gereden waar we nu op de camping staan. Dit dorpje ligt 20 minuutjes van Oxford en is dus ideaal om dit stadje te bezoeken.

Wat we vandaag dus gedaan hebben. Oxford kort samengevat: Ze nemen zichzelf veel te serieus ;) Een rondleiding door de Bodleian Library is mooi, vanwege de kasten met hele oude boeken van dierenhuid, maar je krijgt geen enkel boek goed te zien en de wijsneus die een enorm lang saai verhaal van de geschiedenis vertelt is wat langdradig op den duur.

Gelukkig vonden we naar wat gebouwen bekeken te hebben een prachtig oud pubje (de eerste van Oxford) tussen oude steegjes met heerlijke terrasjes, waar we wederom in de zon wat hebben gegeten en gedronken. Sander heeft zijn derde soort Ale geproeft en Laura haar tweede soort cider :)

Morgen zijn we van plan bij goed weer van Tilehurst naar Henley on Thames te gaan wandelen en te kamperen bij Henley. Laura wil daar vooral heen omdat George er woonde... Maar verder moet het ook een leuk dorpje zijn.

Waarschijnlijk tot in Londen...

• 17 Augustus 2010 - 17:52

Your Brother:

Geloof me, je kunt in Engeland beter aan de cider gaan dan aan de ale. De cider is daar veel lekkerder. Trust me.

• 18 Augustus 2010 - 09:07

Toos En Piet:

Hoop dat jullie het nog een paar daagjes naar de zin hebben. Ben benieuwd naar de wandelingen als het zelfs voor jullie te zwaar is. Hier alles goed.
    groetjes