In het Alhambra
Door: Sander en Laura
Blijf op de hoogte en volg Sander en Laura
25 September 2011 | Spanje, Granada
Gisteren na aankomst de stad verkend. Hier ligt het oude gedeelte (Albaycin) bovenop een heuvel en lopen daar allemaal steile, kronkelige weggetjes met klinkertjes en traptreden naartoe. Erg geschikt voor een kinderwagen! Gelukkig zijn wij geen mietjes en heeft Sander Merijn het hele eind omhoog geduwd :D (Laura huppelde vrolijk omhoog en maakte af en toe eens een foto van het spektakel)
Helemaal bovenop de berg dus lekker gelunched en toen weer via al die steile en hobbelige traptredenweggetjes naar beneden gerold. Als beloning voor dat harde werken mochten we van onszelf een theetje drinken in een teteria - een theehuis dus.
's Avonds eerst cultureel gedaan door de kathedraal te bezoeken, gevolgd door een lekkere vismaaltijd (en kreeft voor Sander!) op de Plaza de Pescaderia.
En vanochtend vroeg uit de veren, want vandaag gingen we naar het Alhambra. Dat ligt ook al op een berg, dus deze keer namen we de bus. Eén keer afzien is wel genoeg ;)
Gelukkig hadden we een Bono Turistico waarmee we enkel onze kaarten aan de kassa op hoefden te halen. Bespaarde ons weer een uurtje in de rij!
Mooi, mooi, mooi, dat Alhambra! Groot ook, met veel water en tuinen en Arabische frutsels wat ons zeer nostalgisch aan India deden denken :) Wel bestaat het hele Alhambra zo ongeveer uit trappen dus daar gingen we weer met de kinderwagen... We hebben echt spierballen als we straks weer thuis zijn ;)
Straks eens proberen of we wat foto's online kunnen zetten, zodat jullie het met eigen ogen kunnen aanschouwen :) Nu eerst op zoek naar een leuke tapas bar :D
25 September 2011 - 19:45
Vincent:
Leuk! Ik ben benieuwd naar de foto's, vooral van het Alhambra. :-) -
26 September 2011 - 07:40
Nies:
Mooi he het Alhambra, jullie zullen wel mooie foto's hebben gemaakt, het is allemaal wel erg schilderachtig daar vooral in de oude wijken, knuffeltje voor Merijn en de groetjes van ons -
28 September 2011 - 11:11
Patricia:
Is een draagzak geen optie?
idd! FOTÖ'S hihihi -
28 September 2011 - 18:07
Sander En Laura :
Merijn is niet zo'n fan van de draagdoek, helaas. In een gedeelte van het Alhambra mag je niet met een kinderwagen, dus toen moest-ie wel. Vond-ie niet leuk :P